Kosor kod kardinala Bozanića: Vlada ima blagoslov za harač

PREDSJEDNICA Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor iako je do sada imala običaj razgovarati o aktualnoj gospodarskoj situaciji sa svojim gostima u Banskim dvorima, ovog puta napravila je iznimku kada se danas popodne u Nadbiskupskom dvoru na Kaptolu sastala sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

Kosor se pohvalila uštedom

"Poduzimamo bolne i  ali nužne korake za prevladavanje ekonomske krize. Sve mjere koje poduzima hrvatska Vlada usmjerene su prema zaštiti najosjetljivijih socijalnih kategorija, kojima stečena prava do sada nisu smanjivana, iako su ostvarene velike uštede u Državnom proračunu", rekla je Kosor kardinalu Bozaniću koji je pak u svom odgovoru istaknuo kako je vrijeme krize ujedno i vrijeme za solidarnost.

"Solidarnost, osobito prema najpotrebnijima je nužna a ovo je vrijeme propitkivanja životnih prioriteta, kao i prilika za novi početak", rekao je Bozanić o aktualnoj ekonomskoj krizi dodajući kako Vlada ima njegovu potporu.

Predsjednicu Vlade nadbiskup Bozanić upoznao je i s aktivnostima oko utemeljenja dviju novih biskupija, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke, te s drugim aktualnostima vezanim uz Zagrebačku nadbiskupiju, doznaje se pak iz priopćenja Vlade o sastanku u Kaptolu. 

Pročitajte više