Kosor naredila Jandrokoviću: Hitno smjeni konzula u Švicarskoj!

GORDAN JANDROKOVIĆ ministar vanjskih poslova i europskih integracija neće morati čekati okončanje sudskog postupka za hrvatskog konzula u Švicarskoj već će ga morati odmah smijeniti. Da je tome zaista tako potvrdili su iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

> Zaustavite Index: Kako se Jandroković trudio da ne objavimo priču o skandalu konzula

> Index doznaje: Hrvatski konzul u Švicarskoj optužen za seksualno napastovanje 12-godišnjakinje

"Premijerka Kosor zatražila je od ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića da smijeni hrvatskog počasnog konzula u Švicarskoj Walda Bernasconija protiv kojega je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo istražni postupak pod optužbom da je kršio načela medicinske profesije", obavijest je iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

Pokušao zaustaviti

Podsjetimo, Index je otkrio aferu oko počasnog konzula Republike Hrvatske u Švicarskoj Walda Bernasconija koji se tereti za prevaru i pogrešnu primjenu medicinske profesije zajedno s deset kolega liječnika, a četvorici se sudi, uključujući hrvatskog konzula, i za seksualno nasilje nad 12-godišnjom pacijenticom u klinici Breganzona.

Jedan od najvećih skandala u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija ministar Jandroković trudio se zataškati sve do posljednjeg trenutka, a da je tome zaista tako dokazuje prepiska između Indexa i ministarstva koja se vodila na dan kada smo objavili priču.

"Bernasconi je izvijestio MVPEI i hrvatsko veleposlanstvo u Švicarskoj da je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo istražni postupak protiv njega i njegovih suradnika", službeno je priopćenje iz Jandrokovića ureda iako su nam u prvi trenutak odgovorili kako se protiv Bernasconija ne vodi nikakav postupak.

Pročitajte više