Kosor: Ne zanima nas vlast, već povjerenje građana kako bi mogli nastaviti raditi za dobro domovine

U KARLOVAČKOJ sportskoj dvorani danas je održan mini sabor HDZ sedme izborne jedinice. Riječ je o prvom takvom saboru u sklopu kampanje, a još niz sličnih će biti održan u Hrvatskoj.

I ovog puta Jadranka Kosor je pozvala članstvo na mobilizaciju i najavila pobjedu na predstojećim izborima. "Mi smo to zaslužili svojim radom i ljubavlju prema ovoj zemlji. Dokazali smo da nam je Hrvatska iznad svega, stog mi ne idemo u borbu za vlast već za povjerenje naših građana kako bi mogli raditi na dobro svoje domovine", poručila je Kosor odmah na startu manifestacije.

Red Tuđmana, red branitelja, red borbe protiv korupcije, red crvenih...

Najveću erupciju oduševljenja među nekih 2000 Karlovčana Kosor je izazvala najavom da će "svi lopovi završiti u zatvorima". Borba mora doći do svih i do svakog grada, pa i do Rijeke. Borba protiv korupcije mora proći i Učku", ustanovila je Kosor. Ti istu Rijeku prethodno je državni tajnik Josip Borić nazvao gradom crvene boje. Naravno, nisu zaobiđene i standardne teme poput "stranke poštenih i časnih ljudi kakvom ju je zamislio Tuđman", branitelja bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, i uvijek prisutne "crvene opasnosti" koja nas gura u jugosferu.

Premijerka je svojim govorom uspjela "nabrijati" čak i inače staloženog ministra Bošnjakovića koji svojoj šefici nije propustio komplimentirati na sjajnom držanju tijekom jučerašnje sjednice Sabora. "Bilo je najava kako će oporba premijerku izbombardirati neugodnim pitanjima. I zaista, sva pitanja bila su upućena njoj, ali sve ih je pobijedila", istaknuo je Bošnjaković.

Na mini saboru samo Kosoričin kadar

Ni ministar Jandroković nije propustio prozboriti koju riječ o konkurenciju, kazavši kako se Kukuriku koalicija ne može mjeriti s HDZ-om koji je u 20 godina ostvario krucijalne državne ciljeve. "Glupo je uspoređivati HDZ s tim četvercem, skoro sam rekao bez kormilara. Ali imaju oni svog vozača i kormilara, a to je Čačić koji će ih nasukati na stijene sa svojom jedrilicom koja nema ni prijavljenu posadu", zborio je Jandroković. Primjetno je da su na skupu u Karlovcu uz Kosor bili upravo njeni, mlađi kadrovi, dok je "stara garda" danas pauzirala.

Pročitajte više