Milanović: Mi nismo guske u magli, mi smo Airbus u magli

JADRANKA KOSOR nije došla na božićni prijam u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kojemu je prisustvovalo više od tisuću uglednika iz političkog, kulturnog, sportskog i javnog života Hrvatske.

Među okupljenima bili su i predsjednik Sabora Luka Bebić, mandatar nove vlade Zoran Milanović, bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, dosadašnji i budući ministri i ministrice, crkveni velikodostojnici te pripadnici nevladinih organizacija.

Novinari su budućeg hrvatskog premijera pitali opstruira li se pozicioniranje Jadranke Kosor kao potpredsjednice Sabora, Milanović je kazao kako to nije istina. Dodao je i kako ne zna zašto Kosor nije došla na prijam te da vjerojatno za to ima svoje razloge.

Josipović je okupljenima poželio da im sljedeća godina bude bolja od prošle te da u privatnim životima uživaju u "sreći, uspjehu i blagostanju".  

Milanović: Referendum o ulasku u EU 22. siječnja

Milanović je na prijamu kod Josipovića kazao kako su oni za to da se referendum o ulasku u EU održi 22. siječnja, a ne 7. siječnja kako je prema postojećim propisima trebalo biti, kako bi se omogućila dodatna komunikacija s hrvatskim građanima.

Budući premijer ocijenio je kako Hrvatska nikada u povijesti nije bila na pragu jedne organizacije nakon tako dugotrajnog procesa. "Mi nismo guske u magli. Svaka nova situacija jest neizvjesna i predstavlja neku vrstu magle, ali prije smo Airbus u magli, jer dobro vidimo tu maglu", kazao je.

Zašto Jadranka Kosor nije došla na prijam kod predsjednika i zašto je u isto vrijeme sazvala sjednicu predsjedništva HDZ-a, novinari su pitali i predsjednika Sabora Luku Bebića. On je kazao kako ne zna koji je tome razlog, ali da nije pozvan na sjednicu predsjedništva stranke. "Ali kada bih mogao birati između ta dva događaja, izabrao bih tradicionalno, godišnje okupljanje predsjednika Republike", kazao je.

Pročitajte više