Kosor o prosvjedima ispod svog prozora: Izbori će biti kad to odluči vladajuća većina

"IZBORI su predviđeni za kraj ove ili početak sljedeće godine i o tome odluku donosi vladajuća većina", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor dodajući kako se odluka o izborima ne donosi na ulici.

Naime, premijerka Kosor danima je odbijala dati bilo kakvu izjavu o prosvjedima pa čak i onda kada su prosvjedi došli doslovno ispod prozora njenog stana. Kako je rekla, o prijevremenim izborima za sada se ne razmišlja.

"Svatko ima pravo prosvjedovati, no potrebno je ne samo slušati nego i čuti što se Vladi upućuje, a potrebno je učiniti sve kako bi se težak posao ulaska u EU završio", rekla je Kosor dodajući da je Hrvatska nadomak cilju ulaska u Europsku uniju te se nada kako neće biti previše onih koji će to htjeti ugroziti.

Premijerka je naglasila kako nasilje na prosvjedima, koji jesu legitimni, nije prihvatljivo. Umjesto da se prosvjeduje i traži datum prijevremenih izbora Kosor smatra kako bi bilo bolje da Hrvatska završi pregovore, osnaži gospodarstvo te pojača borbu protiv korupcije.

Naciji će se položiti računi, tvrdi Kosor, ali na izborima kada će narod birati vlast. 

"Vlada će ustrajno voditi svoj posao do kraja", naglasila je Kosor pozivajući stranke oporbe da im se pridruže u svojevrsnom "Savezu za Europu".

Pročitajte više