Kosor otvorila cestu u Bakru: Prekrasan je dan jer je prekrasno da smo zajedno



"PREKRASAN je dan, ali je prije svega prekrasan jer smo danas zajedno u trenutku kad možemo reći da je još jedan važan projekt izvršen te da je još jedan san dosanjan i prelijepo je slušati i poticajno gradonačelnika Bakra koji vidi ono što je danas ali i ono što je sutra i prekosutra", tim je riječima okupljene prigodom otvaranja prometnice i gradilišta za nove gospodarske subjekte u Industrijskoj zoni u Bakru pozdravila premijerka Jadranka Kosor.

Što nam sve treba za bolju budućnost?

Premijerka Kosor danas je bila vrlo inspirativna u svojem govoru o svijetloj budućnosti koja čeka Hrvatsku, a povod je bio otvaranje ceste.

"Mi možemo naprijed samo ako imamo snage, hrabrosti, volje i mudrosti ali i ako znamo točno što hoćemo", rekla je Kosor na današnjoj svečanosti dodajući kako je i Vlada puno napravila da se od nekadašnjeg Bakra došlo do ovog modernog grada.


"Ceste spajaju, ceste uvijek nekamo vode, a danas sasvim sigurno mogu reći da ova cesta vodi u bolju budućnost grada Bakra", rekla je precizno o novim projektima premijerka Jadranka Kosor dodajući da će cesta omogućiti više rada i više zaposlenih. Prije samog otvaranja ceste prethodilo je potpisivanje darovnice od strane premijerke Kosor i bakarskog gradonačelnika Tomislava Klarića prema kojoj je država poklonila Bakru 250 tisuća kvadratnih metara zemljišta u poslovnoj zoni Kukuljanovo, Gradu Bakru. Zemljište je procijenjeno na 127 milijuna kuna.  

Naravno, ovu je godinu Kosor označila kao godinu kada Hrvatska izlazi iz krize te se ostvaruje program gospodarskog oporavka. Dva milijuna kuna iz proračuna izdvojeno je za ovaj projekt u Bakru, naglasila je Kosor.

Kosor polako, ali sigurno mijenja gospodarstvo

"Nemogu se samo u godini dana promijeniti trendovi koji su bili kojekakvi prošlih godina i proteklo desetljeće. No moramo jednom podvući crtu i pokušati na drugačiji način", rekla je Kosor koja je na vlasti od 2003. godine.

"Polako ali sigurno mijenjamo hrvatsko gospodarstvo", zaključila je na kraju Kosor.  

Pročitajte više