Kosor položila kamen temeljac, a misli da će kao premijerka za 9 mjeseci otvoriti zgradu

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je otvarala radove u Gospiću vrijedne 8,4 milijuna kuna. Riječ je o gradnji objekta za specijalističko-konzilijarnu djelatnost poliklinike Opće bolnice Gospić. Radovi na objektu trajat će 270 dana, kada će "opet doći premijerka otvoriti novu zgradu".

Bitno za turiste koji idu sa sjevera na jug

Inače Kosor je danas održala govor u kojem je naglasila da je bolnica u Gospiću vrlo bitna za turizam i to ne zbog razvijanja lječilišnog turizma nego zbog posebno osjećaja.

"Gospić je u centru županije, što je bitno jer turisti koji dolaze tako znaju da je Hrvatska sigurna i prelijepa", naglasila je Kosor dodajući da turisti mogu znati da ako im se što i dogodi da na svim razinama mogu očekivati adekvatnu pomoć. Kaže i kako svi koji idu od sjevera prema jugu moraju proći Gospićem pa je i to razlog ponosa za novi projekt.

O četnicima i JNA

Ministar zdravstva prigodom otvaranja radova sjetio se ratnih vremena kad su bili, kako kaže, s jedne strane okruženi četnicima a s druge s pripadnicima JNA.

"Za ovu ratnu bolnicu mnogi danas govore da bi bilo dobro da je nema", rekao je Milinović dodajući da će do kraja ove kalendarske godine bolnica u Gospiću biti prva informatizirana u Hrvatskoj. 

Pročitajte više