Kosor popularnija od Milanovića, Vladi pozitivna ocjena prvi put nakon šest godina!

DA JE Jadranka Kosor u potpunosti osvojila povjerenje hrvatskih građana, pokazuje i najnoviji Crobarometar, istraživanje koje provodi agencija Puls, prema kojoj su od premijerke među političarima popularniji samo Stjepan Mesić i Ivo Josipović, a Vlada je prvi put u zadnjih šest godina dobila pozitivnu ocjenu!

Prema Pulsovu istraživanju, 51 posto građana podupire rad Vlade, ali također je vidljivo da se Kosoričina popularnost nije uspjela preliti i na njezinu stranku. HDZ ima potporu samo 27,6 posto građana. Znatno popularniji među hrvatskim biračima je SDP, kojeg podupire 34 posto ispitanika, a treći je HNS s 8-postotnom potporom.

Jadranka Kosor bila je vrlo zadovoljna ovim istraživanjem pa je nakon sjednice HDZ-ova predsjedništva novinarima kazala kako su građani prepoznali napore Vlade usprkos velikim teškoćama u kojima radi. Premijerki je sigurno predstavljalo posebno zadovoljstvo što je po popularnosti među građanima prestigla SDP-ova šefa Zorana Milanovića, ali na taj se podatak nije posebno osvrnula.

Ustavne promjene do kraja ožujka?

Kosor je novinarima kazala kako je na sjednici Predsjedništva HDZ-a, koja je trajala tri sata, najviše govora bio o ustavnim promjenama. "Još se moramo dogovoriti oko glasanja hrvatskih državljana koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj", rekla je Kosor objasnivši kako su sva ostala pitanja unutar stranke već dogovorena. Slijede sastanci s koalicijskim partnerima, a nakon toga će Kosor održati nove razgovore s oporbom. "Nadam se da ćemo taj posao uskoro dovršiti kako bismo mogli izglasati ustavne promjene do kraja ožujka", kaže Kosor.

Pročitajte više