Kosor primila predstavnike URIHO-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima predstavnike radnika, sindikata i vodstva tvrtke URIHOa koji su je izvijestili o stanju i teškoćama te razvojnoj viziji tvrtke, priopćeno je iz Vlade. L

Uzimajući u obzir stanje na tržištu, URIHO se, među ostalim, susreće s administrativnim zaprekama te zakonskom nedorečenosti u vezi s profesionalnom rehabilitacijom i radom invalidnih osoba, rekli su predstavnici tvrtke, upozorivši i na sustavno nerješavanje problema invalidnih osoba.

Potpredsjednici Kosor podastrli su prijedloge o uklanjanju administrativne zapreke i lakšem pristupu novcu koji im je namijenjen, a zanimali su ih predpristupni fondovi Europske unije te su zamolili za informacije o financiranju programa invalidnih osoba iz tih fondova.

Potpredsjednica Kosor izrazila je razumijevanje za teškoće URIHO-a u radu, a njihove je prijedloge ocijenila razumnim te je obećala da će im pomoći, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp ymć

Pročitajte više