Kosor: Reforme koje je pokrenula ova Vlada trajat će vječno!

"DOBILI smo samo pohvale za naš predan rad posebno kada smo govorili o borbi protiv korupcije. Od visokih predstavnika EU koji su bili u Zagrebu nismo dobili nikakve najave o monitoringu nad Hrvatskom kada dovršimo pregovore niti je o tome bilo riječi", rekla je premijerka Jadranka Kosor odgovarajući na pitanje novinara ima li službenih podataka o najavama iz Bruxellesa da bi se za Hrvatsku uveo "monitoring" nakon dovršetka pregovore za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Naime, monitoring bi se uveo kako bi se pratilo da li Hrvatska implementira EU zakone u stvarni život.

I dalje će trebati pokazivati

Kosor je naglasila kako će nakon završetka pregovora Hrvatska i dalje nastaviti raditi na reformama jer će ostati vremena sve do potpisivanja pretpristupnog ugovora za ulazak Hrvatske u EU.

"I dalje će trebati jasno pokazivati i EU i nama samima da zaista onaj dio zakona koji treba implementirati u naše zakonodavstvo to zaista i činimo", bile su riječi Kosor pojašnjavajući kako se to prije svega odnosi za Zakon o sprečavanju sukoba interesa koji do potpisivanja pretpristupnog ugovora treba provesti u život odnosno da mora profunkcionirati.   

Reforme će trajati vječno

Premijerka naglašava kako će "velike reforme koji su pokrenuli" trajati vječno i Hrvatske se više nikada ne može vratiti unazad. No, ističe premijerka, treba nastaviti i dalje predano raditi. 

Kosor je odgovarala na pitanja novinara nakon sastanaka s predsjednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisom.

Pročitajte više