Kosor: Sada nije primjereno govoriti o budućnosti SDP-a

MINISTRICA ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i potpredsjednica vladajuće stranke kazala je za Index kako ne bi previše komentirala Račanovo povlačenje iz politike.

"Mogu reći da Račanu uistinu želim da savlada sve prepreke i dobije tu bitku, te da se što prije oporavi. Želim za to snage njemu i njegovoj obitelji." - rekla je Kosor.

"Mislim da bez obzira na to što smo mi u političkom životu i politički suparnici neke stvari treba potpuno izuzeti i iz te sfere političkog poštovati odluku gospodina Račana i njegovo pravo na dostojanstvo i mir u ovom trenutku." - kazala je za Index Kosor.

"On zna zašto je donio tu odluku i sigurno zna posljedice te odluke. Očito je da se on, u kakvoj je zdravstvenoj situaciji a čini se da je ona teška, treba posvetiti samo svom zdravlju." - dodala je Kosor.

Na upit može li situaciju usporediti s onom kad je HDZ ostao bez predsjednika Tuđmana, Kosor je odgovorila kako to ne bi komentirala niti uspoređivala.

"Isto tako smatram kako nitko od nas nije pozvan da špekulira o tome je li Račan trebao ranije objaviti svoju odluku. Radi se o čovjekovoj borbi za zdravlje i život" - rekla je Kosor.

Kao mogući kandidati za Račanovog nasljednika spominju se najčešće Željka Antunović i Ljubo Jurčić. "Meni je potpuno svejedno, i osobno, i nama kao stranci. U ovom trenutku više o tome ne bih htjela govoriti, niti davati bilo kakve izjave koje se vežu za budućnost SDP-a jer to ne bi bilo sada primjereno" - zaključila je Kosor.

A.H.

Pročitajte više