Kosor traži od suda u Strasbourgu da zaštiti njenu Vladu od Vesne Balenović

HRVATSKA Vlada, odnosno ministarstvo pravosuđa, čini se da nije na vrijeme poslalo žalbu sudu u Australiji u vezi slučaja Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, no zato je na vrijeme odaslala protutužbu Sudu u Strasbourgu gdje tereti najpoznatiju zviždačicu Vesnu Balenović da je "prva obavijestila hrvatsku javnost o 20.000 eura, koje joj je Vlada ponudila, na ime odštete za devetogodišnji progon i nepravedne presude".

Zaštite Vladu od Balenović

"U tužbi se navodi da Vlada RH smatra da iznos te ponude nije smio nipošto izaći u javnost, te da Balenović time radi pritisak na 'nezaštićenu Vladu“', potvrdila je za Index Balenović podsjećajući kako je sud u Strasbourgu, predložio Vladi RH 18. ožujka ove godine, da zbog počinjene nepravde obešteti Vesnu Balenović.

Naime, Balenović podsjeća kako je svojedobno ukazala na organizirani kriminal u INI, a tada je dobila izvanredan otkaz. Hrvatsko pravosuđe kroz šest zasebnih sporova, pokrenutih protiv nje i kroz 52 ročišta, dosuđivalo novčane i zatvorske kazne. No, ponudom odštete od 20.000 eura Vlada RH je nedvojbeno priznala da je prema Vesni Balenović počinjena nepravda.

Oprostili Vasiljkoviću, ali ne i Balenović

"Iznova se krše moja ljudska i radna prava. Smiješno je da se nakon svega Vlada jedne države, koja ima ogroman pravosudni ustroj, policiju, državno odvjetništvo, vojsku, obavještajnu službu i gomilu dodvorica ide žaliti Međunarodnom sudu u Strasbourgu, da na nju vrši pritisak jedna njezina građanka“, tvrdi Balenović dodajući da je tužba upućena s ciljem da joj se uskrati i ta ponuđena isplata od 20.000 eura.

"Hrvatsko pravosuđe je propustilo pravovaljanom reakcijom produžiti u australskom zatvoru pritvor krvniku hrvatskih branitelja Draganu Vasiljkoviću. Ta ista pravosudna birokracija u mom slučaju, iskazala je maksimalnu revnost, te me u roku prijavila Sudu u Strasbourgu, za navodno odavanje istine o Vladinom prijedlogu za moje obeštećenje. Pravosuđe očito zaboravlja i ratne zločine, ali ne prašta razotkrivanje kriminala", naglasila je na kraju Balenović.

Pročitajte više