Kosor u Koprivnici s "dragim potpredsjednikom" Polančecom: Problemi u Podravki će se riješiti

JADRANKA KOSOR danas je boravila u Koprivnici. Službeni razlog bila je posjeta sajmu braniteljskog zadruga, ali premijerka je prvenstveno željela obaviti razgovor sa svojim potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva. Damiru Polančecu fotelja se opasno trese, a Kosor odluku o smjeni odgađa dok, kako kaže, ne bude raspolagala informacijama koje su pouzdanije od onog što čita u novinama.

Kosor ne želi otkriti o čemu je pričala s "dragim potpredsjednikom"

No, novinarima je ipak odmah na startu kazala kako u Koprivnicu nije došla zbog istrage u Podravci. "U Podravci postoje neki problemi koji se rješavaju i ja sam siguran da će se riješiti", kazala je Kosor, te dodala kako je njen susret s Polančecom "sasvim logičan".

"Pa ima li išta logičnije nego da me u Koprivnici dočeka potpredsjednik Vlade kojem je ovo rodni grad?", retorički se zapitala Kosor, ali detalje svog razgovora s kompromitiranim ministrom, kojeg je na otvaranju sajma nazvala "moj dragi potpredsjednik", nije željela otkriti.

Kosor je s Polančecom razgovarala na ručku u Podravkinoj pivnici, ali članovi Uprave te tvrtke, koja se zbog "afere SMS" i repova koji su uslijedili proteklih dana često nalazi na novinskim naslovnicama, nisu bili prisutni. No, zato su svoje mišljenje o potencijalnim načinima stabilizacije poslovanja Podravke dali gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i Koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Premijerka još nije pročitala ugovor o prodaji Ine MOL-u

Na novinarska pitanja odgovarao je i Polančec, koji kaže da ga afera oko Podravke ne ometa u obavljanju ministarskih obaveza. "Sasvim sam koncentriran na svakodnevne poslove, a to su dovršetak privatizacije brodogradilišta, Salonit, splitska željezara i sve ostalo.

Razgovaralo se i o prodaji Ine, a Kosor je potvrdila da je napokon primila ugovore koji su potpisani s MOL-om, ali ih još nije pročitala. "Radi se o opsežnoj dokumentaciji i tek je trebam proučiti", kaže Kosor i dodaje da će nakon toga ugovori biti javno objavljeni.

Pročitajte više