Kosor uvjerava: Neovisnost pravosuđa i pravosudnih institucija vidljiva je u praksi

PREMIJERKA Jadranka Kosor provela je nedjelju u Ministarstvu pravosuđa gdje je zajedno sa suradnicima radila, kako je kazala, "na zadnjem brušenju izvješća o Poglavlju 23", koje mora biti završeno do četvrtka.

"Ne bih posebno o tome što se napravilo. Uložili smo ogromne napore i postigli efekte u potpunoj neovisnosti pravosuđa i pravosudnih institucija. To je sasvim vidljivo, ne samo kroz pravosuđe, nego i praksu. I to je ono što je temeljno u onome što zovemo napredak", ustvrdila je Kosor nakon sastanka na kojem se glancalo izvješće.

< Pogledajte pravi semafor borbe protiv korupcije: Korupcija - Hrvatska 24:4


Kosor je, kaže, optimistična "zato što se doista radi". "Mislim da se i danas potvrđuje ono što sama govorim, da treba raditi 24 sata. Dobro, baš, malo se i spava, ali mislim pod time da svi oni koji trebaju biti uključeni, jesu uključeni", kazala je Kosor.

Podsjetimo, kako je Europska komisija pohvalila posljednje izvješće i antikorupcijske mjere, ali i istaknula kako i dalje ima korupcije, dok je o pravosuđu prigovorila da još nema presuda u slučajevima ozbiljne politička korupcije. Ne zaboravimo i na činjenicu da 80 posto uhićenih u korupcijskim afera još nemaju ni optužnicu.

Pročitajte više