Kosor uzvratila udarac Mesiću

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor u nedjelju je "odlučno" odbacila izjavu predsjednika Stjepana Mesića kako "Hrvatska i Crna Gora nikada nisu ratovale".

"Odlučno odbacujem izjavu predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića koja znači pokušaj revizije Domovinskog rata koji je bio obrambeni, pravedan i osloboditeljski", stoji u priopćenju ministrice Kosor.

Dodala je kako je poznato da je Republika Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije u kojoj su sudjelovale srpske i crnogorske snage te JNA.
"Pitam predsjednika Mesića tko je razarao Dubrovnik, tko je pljačkao Konavle i tko je zarobljavao i mučio hrvatske branitelje u logorima kakav je primjerice bio Morinj? Kad bi sve bilo tako kako kaže predsjednik Mesić zašto su se onda neki crnogorski političari ispričali Hrvatskoj? I oni su priznali ono što predsjednik Hrvatske negira", stoji u priopćenju potpredsjednice Vlade.

Kosor je rekla da kao što se zauzima "za punu istinu u Domovinskom ratu", tako se zauzima i "za normalizaciju odnosa sa Srbijom i Crnom Gorom na načelu međusobnog priznanja, uvažavanja i jasne europske perspektive".

Predsjednik Mesić je izjavu da Hrvatska i Crna Gora nikad nisu ratovale dao jučer nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova Crne Gore Miodragom Vlahovićem, govoreći o dobrobiti koju donosi ujedinjavanje Europe.

"Ako su mogli Nijemci i Francuzi, nakon toliko ratova u svojoj povijesti, otvoriti granice i surađivati, pa čak i prednjače i u demokraciji i u europskom udruživanju, onda možemo i mi koji nikad nismo ratovali na ovom prostoru. S Crnom Gorom nikad nismo ratovali", rekao je Mesić.

Pročitajte više