Kosovar u centru Zagreba punicu izbo nožem

SHPEJTIM SHEHU napao je jutros u centru Zagreba djelatnicu Hrvatske pošte G.L., kojoj je nožem nanio tešku ozljedu na vratu.

Radi se o mlađem muškarcu s Kosova, koji je ispred poslovnice Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici br.9 dočekao i zaskočio 48-godišnju G.L. i napao je nožem. Nesretna žena postala je žrtvom pomahnitalog Shehua nakon što je njegova supruga A.L., inače kćerka G.L., rekla da je kraj njihovog braka.

G.L. je napadnuta pred brojnim očevicima, koji su se ujutro zaputili na svoja radna mjesta. Nakon napada Shehu je pobjegao, ali je G.L. počela zazivati upomoć i u šoku je govorila kako poznaje napadača.

Napadnuta žena, koja radi u uredu za odnose s javnošću HP-a, zadobila je ubodnu ranu na vratu te je vozilom Hitne pomoći prevezena u Vinogradsku bolnicu. Srećom, ne nalazi se u životnoj opasnosti, ali je tijekom prijepodneva podvrgnuta operativnom zahvatu.

G.L. je samohrana majka koja u Zagrebu živi i radi već tridesetak godina, a njene kolegice imaju samo riječi hvale i podrške za nju. Kćerka napadnute žene A.L., također radi u poslovnici HP-a u Jurišićevoj, na šalterskom odjelu za rad sa strankama.

Zbog rastave zaprijetio supruzi da će joj zaklati majku

Nedugo nakon napada Shehu se sam predao policiji. Nad njime se trenutno provodi kriminalistička obrada.

Prije nekoliko dana Shehu je navodno zaprijetio svojoj supruzi da će joj zaklati majku zbog toga što ju je smatrao odgovornom za raspad njihovog građanskog braka, koji su sklopili prije nekoliko mjeseci. Navodno se ovog ljeta trebalo na Kosovu održati njihovo veliko crkveno vjenčanje.

Kako doznajemo, djelatnici poslovnice u Jurišićevoj šokirani su događajem. Tijekom prijepodneva normaliziran je rad poslovnice, koju povremeno nadzire i policija.

Tijekom obavljanja očevida, policija je obustavila tramvajski promet prema zapadnom dijelu grada.

I.M./I.K.
Foto: L.T.

Pročitajte više