Kosovo: Bomba na albanski dio Mitrovice, napad na srpsku policiju

NAKON ubojstva srspkih mladića u Goraždevcu kod Peći u petak navečer nastavljeni su etnički inspirirani napadi u Kosovskoj Mitrovici gdje je ručna granata bačena na albanski dio grada i kod sela Končulj gdje je vatra otvorena na pripadnike srpske policije, javljaju u subotu mediji.

Snažna eksplozija odjeknula je u petak navečer na sjeveru Kosovske Mitrovice kada su nepoznate osobe bacile dvije ručne granate te izazvale paniku među Albancima u tom dijelu grada, no nije bilo žrtava.

Napetosti su porasle nakon što su prije tri dana nepoznate osobe vatrenim oružjem ubile srpskog mladića te srpskog dječaka a ranili su još četvero djece u Goraždevcu kod Peći.

To je treća uzastopna eksplozija unazad tri dana na sjeveru Kosovske Mitrovice u naseljima gdje žive Albanci.

U petak navečer nepoznati su napadači otvorili vatru iz automatskog oružja na postaju policije na kontrolnoj točki srpsko-kosovske granice kod sela Končulj, nastanjenog Albancima.

U napadu nije bilo žrtava.

Riječ je o trećem napadu u manje od tjedan dana na pripadnike srpskih snaga sigurnsoti u području koje dijeli Srbiju od Kosova koje je pod upravom Ujedinjenih naroda.

Pročitajte više