Kosovska skupština protiv glasovanja za izbore u Srbiji

SKUPŠTINA Kosova na današnjoj je sjednici ocijenila neprihvatljivim otvaranje glasačkih mjesta na Kosovu za predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji a od Misije UN-a na Kosovu (UNMIK) je zatraženo da zabrani glasovanje.

Albanski zastupnici su u posebno usvojenoj deklaraciji optužili administraciju UNMIK-a što dopušta održavanje glasovanja za izbore u Srbiji na teritoriju Kosova, tvrdeći da se time stvaraju napetosti na Kosovu i podržavaju teritorijalne pretenzije Srbije.

Predstavnik srpske koalicije "Povratak" Dragiša Krstović izjavio je kako su srpski izbori pitanje koje se tiče Misije OESS-a a ne Skupštine Kosova. Srpski zastupnici napustili su sjednicu prije glasovanja o deklaraciji kojom se traži zabrana glasovanja.

Skupština Kosova usvojila je danas proračun Kosova za 2004. godinu, koji će iznositi 619,3 milijuna eura. Proračun će stupiti na snagu kada ga potpiše civilni upravitelj UN-a na Kosovu Harri Holkeri, što se očekuje do 31. prosinca. Ovo je prvi put nakon rata da se proračun Kosova popunjava isključivo od domaćih prihoda, bez ikakvih donacija.

(Hina) bb sb

Pročitajte više