Koštunica i Nikolić pregovarali o formiranju nove srpske vlade

POČELI su postizborni pregovori u Srbiji, a prva je sa službenom informacijom izašla Demokratska stranka Srbije (DSS) Vojislava Koštunice, potvrdivši kako su sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) Tomislava Nikolića pregovarali o formiranju vlade.  

Postmiloševićev SPS odlučuje srpske izbore "za Europu"

Trijumf prozapadnog bloka u Srbiji, počinje koalicijska trgovina

Glasnogovornik DSS-a Andrej Mladenović u izjavi za Tanjug očekivano je najavio pregovore i sa Socijalističkom partijom Srbije, koja je još sinoć najavila da će prvo o novoj vladi pregovarati s Koštunicom. No, Koštuničin glasnogovornik neočekivano je najavio i pregovore s Bošnjačkom listom za europski Sandžak te Strankom demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, a izjava predstavlja iznenađenje budući su se do sada zastupnici manjina smatrali čvrstim postizbornim partnerima Borisa Tadića. 

Nakon službene izjave iz tabora Vojislava Koštunice, u javnost su izašli i planovi radikala. Na konferenciji za novinare najavili su intenzivne pregovore sa SPS-om, čijim će predstavnicima radikali morati objasniti agresivnu predizbornu kampanju protiv ove stranke.  Čelnici te stranke objasnili su kako pregovori nisu završeni, ali su napravljeni značajni koraci. Nikolić, kao ni Koštunica zasada nisu izlazili u javnost s informacijom tko bi u eventualnoj velikoj koaliciji bio premijer. 

I.Ć.
Foto:AFP

Pročitajte više