Kovačić poručio HDZ-u: "´ko vas jebe!"

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika Mosta i gradonačelnik Omiša još jednom se osvrnuo na izbor Ivana Škaričića za novog/starog predsjednika omiškog HDZ-a.

> KRAJ VLADAJUĆE KOALICIJE? Mostovac Kovačić: S HDZ-om ne mogu nastaviti suradnju

U izjavi za HRT Kovačić je ponovio današnje izjave kako se s HDZ-om koji se nije u stanju reformirati iznutra ne može surađivati.

"Ukoliko je budućnost HDZ-a u starim isluženim kadrovima, onda mogu samo reći "'ko vas jebe"", rekao je Kovačić novinarima u Omišu.

Podsjetimo, Ivan Kovačić javnosti se obratio razočaran izborom Ivana Škaričića za novog/starog predsjednika omiškog HDZ-a. Škaričić je gradom na ušću Cetine vladao 18 godina, a na izborima 2013. godine potpuno neočekivano u drugom krugu, za svega 70-ak glasova, izgubio je od tada relativno nepoznatog Ivana Kovačića.

Kovačić smatra da je ponovnim izborom Ivana Škaričića HDZ pokazao da nije sposoban reformirati se iznutra.

"Smatram da ukoliko se ne može napravit reforma unutar svojih redova da dođu mladi ljudi, pametni i pošteni ljudi, a ne da se vraćaju stari kadrovi, onda nismo u stanju napraviti reforme na državnoj razini. Jednostavno sa takvim ljudima koji ostaju dalje u politici, a doveli su nas ovdje ja ne vidim daljnju suradnju", rekao je Kovačić u ranijoj izjavi za Index.

Petrov gasio vatru

Čelnik Mosta Božo Petrov na konferenciji za novinare gasio je vatru.

"Ja razumijem Ivana. Mi u Metkoviću smo imali takvog Škaričića, i razumijem njegovu ljutnju i nezadovoljstvo. U ovom trenutku se trebaju štititi nacionalni interesi. Ja se toplo nadam da će stranke koje su zadnjih 20 godina vodile politiku shvatiti da trebaju doći mladi ljudi bez mrlja i bez sumnji", kazao je Petrov.

"U ovom trenu lokalna razina nije razina države Mi trebamo štititi nacionalne interese. Provoditi reforme. Ne možemo biti samo predstavnici lokalnih sredina. Moramo čuvati nacionalne interese. Čuo sam se s Ivanom, razumijem njegovu ljutnju", dodao je Petrov.

Iz HDZ-a danas tokom dana nitko ništa nije želio komentirati, a pitanje je kako će reagirati nakon nove izjave omiškog gradonačelnika.
 

 

Pročitajte više