Kozari Putevi dobit će kanalizaciju

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić danas je obišao trasu Glavnog oteretnog kanala (GOK) i Radničku cestu, te prisustvovao početku radova na izgradnji kanalizacije u zagrebačkom naselju Kozari Putevi, priopćeno je na službenim stranicama Grada Zagreba.
Dovršetak GOK-a najavljen je za studeni ove godine, a preusmjeravanje otpadnih voda kreće već danas.

Time će se riješiti problemi mještana ovog naselja, koje već dugo vremena muči smrad, ali i mogućnost zaraze iz otvorenog otpadnog kanala, tzv. "drek river".
Za radove u ovom naselju bit će potrebno izdvojiti oko 50 milijuna kuna iz gradskog proračuna, a Bandić je izjavio kako se "smrad ovim naseljem neće širiti već od kraja ove godine".

Kapilarna odvodna mreža duga 1200 metara gradit će se, za potrebe 1100 domaćinstava, oko dvije godine. Gradske vlasti poručile su kako radovi neće obuhvatiti zonu gdje nije predviđena legalizacija stambenih objekata kako se ne bi pospješivala daljnja bespravna gradnja.

Početak radova obilježen je uz prigodnu svečanost kojoj su prisustvovali predsjednik Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak Ivan Šikić, gradski vijećnici ove gradske četvrti, članovi Poglavarstva, te brojni građani.

Ma.N.
Foto: HP

Pročitajte više