Kraljevski pokop Anne Nicole Smith

DANAS je u Nassau, glavnom gradu Bahama, bivša "Playboyeva" zečica Anna Nicole Smith pokopana uz počasti koje su mnogi svjetski mediji nazvali "kraljevskim", nastojeći tako dati barem mrvicu dostojanstva tragično preminuloj ličnosti koja je postala simbolom samouništenja i ljudske pohlepe.

Pogrebu je prethodilo trotjedno sudsko natezanje gdje se treba Anna Nicole Smith, preminula u 40. godini života na Floridi od posljedica upale pluća. Dok je njena majka Virgie Arthur inzistirala da joj se kći pokopa u rodnom Teksasu, Howard K. Stern, odvjetnik i dugogodišnji intimni prijatelj, je tražio da se Anna Nicole Smith sahrani uz svog 21-godišnjeg sina Daniela, koji je nekoliko mjeseci prije preminuo od predoziranja drogom.

Sud je na kraju prihvatio njegove argumente te je Anna Nicole Smith dobila pogreb kakav se ne pamti u povijesti karipskog otočja.

Tako je policija morala postaviti barikade kako bi kontrolirala masu. Svi sudionici pogreba su došli u velikim bijelim limuzinama okruženim policijskim motor-kotačima. U samom trenutku polaganja lijesa u zemlju u zrak su puštena 24 goluba.

Howard K. Stern je u tom trenutku, prema izjavama svjedoka, stajao "skamenjen", očigledno nesposoban da se pomiri s činjenicom da je ovo posljednji oproštaj od Anne Nicole Smith.

Pogreb Anne Nicole Smith, pak, neće biti završetak žalosne priče jer je iza zlosretne "Playboyeve" zečice ostala petomjesečna kći Dannielynn. Odmah nakon njene smrti je nekoliko muškaraca, uključujući i samog Sterna, pokrenulo sudske tužbe nastojeći dokazati da su upravo oni biološki očevi male Dannielynn, odnosno da imaju pravo raspolagati bogatstvom koje je Anna Nicole Smith bila naslijedila od svog supruga-milijardera Howarda Marshalla 1995. godine.

D.A.

Pročitajte više