Kramarić pozvao građane na dostojanstven susret s Papom u Osijeku

OSIJEČKI gradonačelnik Zlatko Kramarić pozvao je danas sve građane, vjernike i ljude dobre volje da se osobno uključe u svečano obilježavanje povijesnog događaja posjeta pape Ivana Pavla II. Osijeku, 7. lipnja.

"Pohodi nas najveći moralni autoritet našega doba - odajmo dužno poštovanje Svetom Ocu, uredimo svoje okućnice, istaknimo zastave na svojim domovima", poručio je Kramarić.

"Neka nas neiscrpna snaga Ivana Pavla II. potakne učiniti najmanje što možemo, dočekajmo ga otvorena srca. Sveti Otac dolazi nam na vrata - otvorimo ih! Napustimo svoje domove, udaljimo se od malih ekrana, odajmo mu zasluženu počast dolaskom na misu", rekao je.

Gradonačelnik Osijeka istaknuo je da je Petrov nasljednik uvijek bio "naš najvjerniji prijatelj, zagovornik obespravljenih, svjetlo u tmini", pa je stoga pozvao građane da mu "iskažu zahvalnost dostojanstvenim ispraćajem na ulicama Osijeka".

Povijesnom osamstoljetnom Osijeku posjet Ivana Pavla II. bit će najveći dar do sada. Upravo u Osijeku Sveti Otac sastat će se i s ekumenskim predstavnicima drugih vjerskih zajednica, "što je još jedan dokaz njegova dubokog promišljanja o miru, toleranciji i zajedničkoj budućnosti, a na nama je da to istinski prihvatimo i zaživimo", poručio je Kramarić.

(Hina) vs ln

Pročitajte više