Kramarić zadovoljan što je Osijek postao pravi multietnički grad

OSJEČKI gradonačelnik i nositelj gradske koalicijske liste LSa, HNSa, SBHSa, Zelenih Hrvatske Zlatko Kramarić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je "kao gradonačelnik uvijek promicao građanske slobode, liberalno ozračje" te da je "zato zadovoljan što je Osijek danas pravi multietnički i multikonfesionalan grad".

Kad sam postao prvim osječkim gradonačelnikom nakon demokratskih izbora od 1990. do danas, znam koliko mi je Osijek mnogo dao i zato sam mu se svih tih godina nastojao odužiti, rekao je Kramarić.

Posebno dojmljivim izdvojio je vrijeme prvih demokratskih promjena i pozitivna ozračja, velikog zajedništva, snošljivosti i građanske solidarnosti u vrijeme najtežih dana Domovinskog rata.

Ekumenizam se na djelu najbolje pokazao kad smo na Evanđeosko-teološkom fakultetu kod rektora prof. dr. Kuzmiča održali komemoraciju za pokojnog papu Ivana Pavla II. na kojoj su bili predstavnici svih vjerskih zajednica, podsjetio je.

Kramarić je pozvao birače da iziđu na izbore i podupru njegovu listu i program pod geslom "Idemo dalje", dodavši: "Započeli smo mnogo projekata, treba ih završiti i to smo spremni učiniti."

Važnim je ocijenio potporu državnih tijela i zakonske okvire koji će omogućiti ulaganja u Osijek koji je po svim "svojim obilježjima i tradiciji europski grad". Pozvao je Osječane da se koriste svojim građanskim pravom koje im omogućuje sudjelovanje u javnosti i odlučivanju.

Bitnom je izdvojio i "činjenicu da je Osijek grad na rijeci, okružen šumama i prirodnim ljepotama". Održivi razvoj i zaštita okoliša preduvjeti su za uključenje u predpristupne fondove Europske unije i stoga ćemo i te kako o tome voditi računa, rekao je Kramarić.

Pročitajte više