Kratko se oglasio konobar kafića u kojem je Brnada zvjerski nasmrt pretukao ženu

Screenshot: RTL

ROMANO Brnada je sada u zagrebačkoj psihijatrijskoj bolnici za osobe lišene slobode, kafić je otvoren i konobar koji je te kobne nedjelje radio vratio se na posao.

Brnada je, podsjetimo, u kafiću brutalno ubio ženu s kojom je bio u društvu. Ljudi u kafiću pokušali su zaustaviti Brnadu. Nije im uspjelo.

Među svjedocima u kafiću bio je i konobar, inače 22-godišnjak.

Ne želi puno govoriti. RTL večeras prenosi njegove riječi: "Lakše mi je raditi nego razmišljati o tome."

Nakon ubojstva pružena mu je psihološka pomoć. Došao je raditi jer mu je to lakše nego sjediti kod kuće i razmišljati, ali o traumi ne želi govoriti. Vratili su se i gosti.

Brnada ubio ženu s kojom je bio u društvu

 Ubojica je tog popodneva sa žrtvom došao u kafić. Kada je trebalo platiti, nije mogao pronaći novčanik i nasrnuo je na ženu. Dvojica mladića pokušala su ga svladati. Ali tukao ju je do smrti i pobjegao. Novčanik je kasnije pronađen na podu kafića.

 Brnada je ulicom hodao gol, uočili su ga stanari, oni su pozvali policiju. Tada nisu znali da je on netom prije počinio to strašno ubojstvo. Međutim, kada je policija došla njega ovdje više nije bilo.

Gol je došetao do policije i uhićen je. Sada je na zagrebačkoj zatvorskoj psihijatriji. Stručnjaci objašnjavaju da ovakav zločin mogu napraviti osobe s poremećajem ličnosti.

"U toj velikoj grupi se nalaze neki koji su stvarno dovoljno drukčiji i u pogledu izražavanja agresivnosti, odnosno manjka empatije. Osobito kada se nađe zajedno s nekim drugim stanjima, stanja opitosti ili psihoza ili tko zna što drugo još. Što onda stvarno može dovest do tako nekih groznih situacija. Moja glavna poruka je da psihički poremećaj ne znači zlo, nije isto što i zlo. Nego upravo nešto što se, u ovom slučaju groznom, spojilo", objašnjava psihijatar Igor Girotto.

 Na pitanje postoji li mogućnost da on sad dodatno odglumi svoju bolest da bi se izvukao, psihijatar Girotto odgovara:

"Pa mislim da su šanse jako male, jer zato služi ta struka forenzika unutar psihijatrije, koja upravo to radi. Procjenjuje koliko je nešto počinjeno zbog utjecaja bolesti, a ne zbog toga što je to napravio netko samo tako, iz nekih svojih motiva, a ne zbog bolesti. To je sad stvar procjene stručnjaka."

Pročitajte više