Kreće suđenje majci monstrumu koja je ubila trogodišnjeg sina, odvjetnik: "Činjenice će biti iznenađujuće"

Foto: Pixsell/Dusko Marusic

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli počelo je suđenje Chiari Rojnić (32), koja je prošle godine u svibnju, a uz pomoć jedne maloljetnice, ubila vlastitog sina Denisa Pašića.

Chiari Rojnić sudi se za teško ubojstvo, a suđenje je zatvoreno za javnost. Odvjetnici optužene Chiare Rojnić, Davor Štorga i Pavle Peršić, uoči početka suđenja su kratko popričali s okupljenim novinarima.

 

Odvjetnik Štorga je, piše Glas Istre, novinarima rekao da će obranu temeljiti na - činjenicama. Na novinarsku zamolbu za pojašnjenjem, Štorga je rekao da će istina biti nešto drugačija nego što se dosad iznosilo u javnosti.

"Činjenice će zasigurno biti iznenađujuće", dodao je Štorga, dodavši još jednom kako je postupak zatvoren za javnost s obzirom na to da je jedna od optuženih mlađa od 18 godina.

Optužen je i 29-godišnji muškarac kojeg se tereti za počinjenje kaznenog djela protiv pravosuđa neprijavljivanjem kaznenog djela.

Chiari Rojnić prijeti kazna do 40 godina zatvora, dok će se njezinoj pomagačici, koja je u trenutku počinjenja ubojstva imala samo 14 godina, suditi prema Zakonu o maloljetnicima, pa joj može biti izrečena mjera smještaja u neku od odgojnih ustanova dok ne napuni 18 godina.


Sina ugušila jastukom na krevetu pa ga ostavila u plićaku


Podsjetimo, Chiara Rojnić tereti se da je 23. svibnja 2017. godine uz pomoć maloljetne pomagačice jastukom ugušila vlastitog trogodišnjeg sina Denisa. Malenom Denisu stavile su jastuk preko lica i držale ga dok nije prestao disati.

Potom su tijelo ubijenog dječaka umotale u deku te ga u kolicima odvezle do mora. Tijelo su ostavile u plićaku da izgleda kao da se utopio.

Chiara Rojnić je šest sati nakon toga pulskoj policiji prijavila nestanak sina, a istražitelji su odmah posumnjali u njezinu priču. Majka monstrum se nedugo nakon toga slomila i priznala što je napravila.

Tijelo dječaka je, prema Chiarinim uputama, pronađeno u moru na predjelu Vallelunge. Nalaz obdukcije pokazao je da je dječak ugušen, odnosno da se nije utopio.
 

 

 

Pročitajte više