KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Krenula akcija: Besplatan odmor doktorima i sestrama koji brinu o covid-pacijentima

Foto: 123rf/Facebook

VIVES ENDE-POZZECCO je prije tri dana pokrenula Facebook grupu kojom želi doći do zdravstvenih radnika koji su na prvoj crti uz pacijente zaražene koronavirusom. 

Radi se o grupi koja je namijenjena legalnim iznajmljivačima te liječnicima i medicinskim sestrama na prvoj crti borbe protiv covida, a cilj je da se upravo njima omogući besplatan smještaj u kojemu se mogu odmoriti i nakratko zaboraviti tmurnu svakodnevicu. 

Inspirirao ju je razgovor s prijateljicom Danijelom Kralj, medicinskom sestrom koja u KB-u Dubrava radi s covid-bolesnicima. Svaki put kad je razgovarala s njom bila je ganuta i željela joj je na neki način pomoći, ali nije znala kako. 

Kako je Ende-Pozzecco iznajmljivačica apartmana, ponudila joj je besplatan smještaj.

"Toliko me dirnula i jednostavno sam pomislila na to kako bih joj mogla pomoći. Zatim sam se sjetila da joj, kad već imam slobodan apartman, ponudim da se dođe odmoriti i pobjeći iz gužve kad bude mogla i koliko bude mogla. Naravno, da je ugostimo, a ne da to naplatimo", rekla je Vives Ende-Pozzecco dodavši kako svi koji rade s takvim pacijentima ulažu veliku žrtvu i da ovo za njih nisu normalni uvjeti. 

Isključivo radnici na prvoj liniji

Nakon što je prijateljici ponudila smještaj, pitala ju je što misli da tu ideju podijeli sa svojim kolegama iznajmljivačima.

"Predložila sam im da pozovemo isključivo medicinske radnike s prve crte. Danijela je rekla da se radi o odličnoj ideji, preko noći sam otvorila grupu i pozvala kolege", kaže. 

Što se tiče medicinskih radnika, u grupi su zasad samo oni iz Zagreba, ali Ende-Pozzecco kaže kako bi htjela proširiti ideju na cijelu Hrvatsku. 

"Želimo Rijeku, Osijek, Split... Gdje god ima ljudi koji rade s covid-pacijentima", zaključila je Vives Ende-Pozzecco i rekla kako bez podrške njene prijateljice Danijele Kralj ove ideje ne bi ni bilo. 

Facebook grupu možete naći OVDJE. Ako se želite pridružiti grupi, morat ćete odgovoriti na nekoliko pitanja, a u grupu se primaju samo legalni iznajmljivači. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više