Krenule glasine o povlačenju crnogorskog premijera Mila Đukanovića

CRNOGORSKA javnost sve glasnije spominje mogućnost da se aktualni premijer Milo Đukanović uskoro povuče sa svih političkih funkcija, a u toj su odluci navodno kumovale i diskretne preporuke neimenovanih zapadnih diplomata, prenose danas podgoričke Vijesti.

List navodi kako su isti diplomatski izvori još uz rujnu prošle godine Đukanoviću predočili takvu mogućnost, te da je premijer posve svjestan da svoje povlačenje više neće moći izbjeći.

U pozadini takve mogućnosti, kako se čin, leži izričit zahtjev Zapada da Crna Gora počne ozbiljnije i konkretnije provoditi borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, a lik i djelo premijera Đukanovića, iza kojeg se već godinama vuku afere oko navodnih poslova s duhanskom mafijom, diplomatima na zapadu zasigurno je nespojiv sa tim procesom.

Podgorički list, pozivajući se na neimenovane sugovornike iz vrha crnogorske vlasti, tvrdi da Đukanovićeva odluka o napuštanju vlade i čelnog mjesta svoje stranke još nije definitivna, ali da bi se ipak mogla očekivati do kraja ove godine.

Pročitajte više