Krenuli veliki radovi na prometnoj aveniji u Zagrebu

Foto: Index

DANAS u Zagrebu na Aveniji Većeslava Holjevca, na dijelu od Islandske do Nežićeve ulice, kreće sanacija kolnika. Trajat će sve do subote 21. listopada, zbog čega će ta dionica biti zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će:

  • Avenija V. Holjevca (sjever) - Islandska - Ulica SR Njemačke - Avenija Većeslava Holjevca (jug) i obratno.
  • Pristup Horvatovoj ulici bit će moguć iz smjera:
  • Avenija Većeslava Holjevca (jug) - Ivana Drmića - Oreškovićeva - Horvatova.
  • Kako bi se na navedenoj dionici izbjegla dodatna zagušenja, predlaže se obilazni pravac:
  • Avenija Većeslava Holjevca (sjever) - Avenija Dubrovnik - SR Njemačke i dalje u smjeru juga.
 

Što s autobusnim linijama?

Također, autobusne linije 268 (Glavni kolodvor - Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor - Petrovina), 311 (Glavni kolodvor - Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor - Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor - Velika Gorica) prometovat će djelomično izmijenjenim trasama u oba smjera. Detaljne izmjene u javnom gradskom prijevozu se mogu naći na stranicama ZET-a.

Radovi se izvode temeljem Programa koji je izglasala Gradska skupština Grada Zagreba za ovu godinu, a koji obuhvaća asfaltiranje vrlo opterećenih prometnica na području Grada Zagreba, kažu u priopćenju.

Radovi na svim takvim prometnicama se ne mogu izvršiti samo tijekom ljetnih mjeseci kada je prometno opterećenje manje, no oni su nužni zbog sigurnog odvijanja prometa te produžetka eksploatacije samih prometnica, tvrde iz Grada. Zagrepčane mole za razumijevanje te da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju.

Pročitajte više

 

Pročitajte više