Krenuo udarni vikend, stvaraju se kolone na cestama. HAK objavio gdje je najgore

Ilustracija

KOLONE u ranim popodnevnim satima počele su se stvarati na Lučkom. 

U jednom trenutku u smjeru Zagreba kolona je bila dugačka čak šest kilometara, dok je u smjeru mora bila oko kilometar. 

Oko 17 sati gužva u smjeru Zagreba, kako javlja Hrvatski autoklub, smanjila se na četiri kilometra, a u smjeru mora je sada kolona oko 500 metara. No do Bosiljeva su mogući povremeni zastoji. 

HAK objavio gdje su gužve

"Na autocesti A1 Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa u oba smjera, Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km, na Demerju u smjeru Zagreba oko 1 km, a u smjeru mora kolona je oko 500 m. Na izlaznom traku čvora Karlovac u smjeru Zagreba vozi se u koloni s povremenim zastojima.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac povećana je gustoća prometa između čvora JANKOMIR i čvora KOSNICA u smjeru Lipovca. Vozi se u koloni uz povremene zastoje uz ograničenje brzine 60 km/h. kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo duga oko 2 km. Na riječkoj obilaznici kolona vozila na čvoru Matulji duga je oko 1 km u smjeru Opatije i Istre. U Istri se zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Na čvoru Matulji iz smjera tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km.

Povećana je gustoća prometa na Krčkom mostu u oba smjera.

Pojačan je promet na svim važnijim cestama, a osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac, na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog pojačanog prometa na Jadranskoj magistrali na prilazima: Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku povremeno se vozi uz zastoje", priopćili su iz HAK-a te napomenuli kako su kolnici mjestimice mokri i skliski pa su vozače pozvali na dodatan oprez. 

Velike gužve i sutra

Cijele subote, 3. kolovoza, bit će vrlo gust promet u smjeru juga, ali i unutrašnjosti.

Česti zastoji, zaustavljanja i vrlo gust promet čekaju nas na autocestama A1 i A6 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora i pred naplatom Demerje i Lučko na izlasku prema Zagrebu, na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko, na Istarskom ipsilonu (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te Srbijom, duž Jadranske magistrale te u lukama Zadar i Split. 

Na naplati Lučko, na ulasku na autoceste A1/A6, gužve u smjeru mora bit će od 4 do 17 sati, dok se na izlasku prema Zagrebu očekuju kolone od 10 do 18 sati.

Pročitajte više