Kriminalci konačno shvatili poruku

U HRVATSKOJ od utorka u ponoć pa do srijede u 19 sati nije zabilježeno niti jedno razbojstvo, što odudara od uobičajene policijske statistike posljednjih godina, doznaje se od glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Zlatka Mehuna.

"Do 19 sati policiji nije prijavljeno niti jedno razbojstvo u cijeloj Hrvatskoj", izjavio je u srijedu navečer Hini glasnogovornik MUP-a, naglasivši da u MUP-u i Policiji tako dobar podatak "odavno ne pamte".

Glasnogovornik Mehun nije želio komentirati je li na "apstinenciju razbojnika" utjecala jučerašnja akcija, u kojoj su policajci u zagrebačkom naselju Sveta Klara, uzvrativši na vatru, ubili dvojicu pljačkaša pošte u Botincu, koji su bili u bijegu.

Je li današnji dan samo slučajnost ili je jučerašnja odlučnost zagrebačkih policajaca možda zaista natjerala kriminalce da, kako je izjavio ravnatelj Policije Ivica Franić, dva puta razmisle prije nego što krenu u zločin, pokazat će vrijeme.

Koliko je rijetka vijest da danas u Hrvatskoj nije zabilježeno niti jedno razbojstvo govori i podatak kako je prošlog mjeseca zabilježeno 101 razbojstvo, odnosno prosječno 3 do 4 razbojstva na dan.

Pročitajte više