Kriminalist iz zagrebačke policije: I osumnjičeni nam je od ranije poznat

Screenshot: N1

MIROSLAV Topić iz Sektora za kriminalističku policiju u Dnevniku N1 objasnio je kako je izgledao današnji tijek istrage nakon ubojstva u zagrebačkom klubu na Trešnjevci. Osumnjičeni se trenutno nalazi na ispitivanju, a očekuje se da će ono završiti u večernjim satima.

Govoreći o sceni koju su zatekli u klubu Miroslav Topić je rekao: “Osumnjičeni je zatečen na mjestu događaja, kao i više ljudi od kojih se prikupljaju obavijesti. Izvršen je očevid, kriminalističko istraživanje je u tijeku. Osumnjičeni je priveden i u tijeku je njegovo ispitivanje.”

Dodaje da o okolnostima i detaljima ne može govoriti te da će se posebno istražiti kako je vatreno oružje uopće uneseno u klub. Osumnjičeni se tereti za kazneno djelo ubojstva.

Komentirajući što slijedi Topić je istaknuo da će se provesti druge dokazne radnje. “U tijeku su razgovori sa svjedocima, ima ih puno, više desetaka, pa će to potrajati. Osumnjičeni će vjerojatno tijekom noći biti predan pritvorskom nadzorniku.”

Potvrdio je da je i osumnjičeni, poput ubijenog, od ranije poznat policiji.

Topić je ponovio da je Zagreb siguran: “Zagreb je siguran grad, i prošle godine je počinjeno sedam ubojstava, sva su razriješena kao i svi pokušaji ubojstava. Svi teži događaji su riješeni i Zagreb je zaista siguran grad.”

Pročitajte više