Kristijanu Goluboviću i njegovoj majci produžili pritvor za mjesec dana

VIŠI SUD u Beogradu produžio je za još mjesec dana pritvor Aleksandru Goluboviću, poznatijem kao Kristijan, i još četvorici pripadnika njegove grupe osumnjičenih za ilegalnu trgovinu narkoticima, javlja RTS.

Pripadnicima Golubovićeve grupe sudsko je vijeće produžilo pritvor zbog straha od bijega, straha da bi mogli ponoviti kazneno djelo, kao i zbog visine kazne koja im prijeti i okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, kazala je glasnogovornica suda Dušica Ristić.

Osim Golubovića, u pritvoru ostaju i njegova majka Milanka Golubović, Safet Ibrović, Mirsad Fujaljkić i Uroš Vuković. O zahtjevu za proširenje istrage protiv Golubovića i pripadnika njegove grupe istražni sudac će odlučiti nakon što ih sasluša.

Saslušanje Golubovića planirano je za ovaj tjedan, ali zbog tajnosti istrage točan datum se ne priopćava javnosti. Proširenje istrage se zahtijeva jer postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo udruživanja radi počinjenja kaznenih djela proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Skupina se tereti da se u dužem vremenskom razdoblju bavila trgovinom narkotika na liniji Novi Pazar-Beograd, a Golubović se sumnjiči i za držanje i promet opojnih droga, javlja RTS.

Pročitajte više