Krivo se izrazio: Kerum s ministrima razgovarao o poboljšanju nezaposlenosti?!

SA SPLITSKIM gradonačelnikom Željko Kerumom nikad nije dosadno. Danas se susreo s ministrima Mirandom Mrsićem i Arsenom Baukom. Razgovarali su o nekoliko tema, između ostalog i o državnim subvencijama za mlade zaposlenike gradske uprave i gradskih tvrtki, što je super ideja jer će Kerumu omogućiti da zaposli još nekog svog, i to uz pomoć države.

Split u vrhu po nezaposlenosti, a gradonačelnik ne zna što govori

Kerum kao da nije shvatio o čemu je zapravo pričao s Mrsićem i Baukom, što čudi s obzirom da se Split nalazi u vrhu po broju nezaposlenih i posvemašnjoj besperspektivnosti. Preostalo je još da se ugase škver i Konstruktor. Čak 40 posto ljudi s diplomom nema gdje raditi! 

"S ministrima sam razgovarao o poboljšanju nezaposlenosti", bubnuo je Kerum u svom stilu. Vjerojatno se krivo izrazio. Tako je to kad se jedno misli, drugo govori, a treće radi. Evidentno da se čak i Kerum teško snalazi u takvom košmaru.

Aktivne mjere

Ministar Mrsić pohvalio se kako se u proračunu vodilo računa da ostane sredstava za aktivne mjere zapošljavanja te se nada da će se prvi rezultati vidjeti za pola godine.

Ministar Bauk založio se za decentralizaciju te istaknuo kako između državne i lokalne vlasti ne smije biti diskriminacije po političkoj osnovi. Kerum se, pak, zahvalio što su došli, premda pripadaju drugoj političkoj opciji. Ranko Ostojić svako je malo u Splitu pa nikako da mu se javi. Vjerojatno ni neće.

Mrsić je uvjeren da Dalmacijavino ima budućnost, premda se zakasnilo sa stečajem. Nada postoji ako se imovina na bude rasprodala, već stavila u funkciju, zaključio je ministar rada, koji će se s kolegom Baukom danas sastati s radnicima Jadrankamena.

Pročitajte više