Krivotvorenim ispravama do 1,6 milijuna kuna kredita koje otplaćuju jamci

ZA VIŠE od 1.600.000 kuna liječnica B.R.M. (48) iz Novigrada Podravskog i njezin suprug B.D. (48) prevarili su svoje jamce i sudužnike iz Novigrada Podravskog gdje je B.R.M. imala ordinaciju, te u Koprivnici i drugim mjestima, izvijestila je danas Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Jamci otplaćuju kredite koje je bračni par podigao u bankama i štedionicama koristeći krivotvorene isprave.

U dosadašnjoj policijskoj istrazi utvrđeno je da su od 1997. do 2003. godine uzimali kredite koje nisu vraćali, pa su banke i štedionice prebacile tu obvezu na njihove prijatelje i znance koji su im bili jamci.

Među njima su i pojedini općinski čelnici i ugledni mještani koje je, inače uzorna, liječnica uspjela nagovoriti da joj budu jamci.

Krajem prošle godine B.R.M. se iznenada odselila iz Novigrada Podravskog, a njezini jamci i sudužnici tek su poslije nekoliko mjeseci uvidjeli da su prevareni, pa su osnovali udrugu radi zaštite svojih prava.

Protiv prevaranata i službenih osoba, koje su im pomagale u krivotvorenju dokumentacije i drugih isprava za dobivanje kredita, podnesene su kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, rečeno je na konferenciji za novinare u PU koprivničko-križevačkoj.

Pročitajte više