KRIŽEVCI: U LOVNI TURIZAM TREBA ULAGATI

Potkalnički kraj ima sve prirodne prednosti za razvoj lovnog turizma, no o tome ne mogu brinuti samo članovi lovačkih udruga jer u tu djelatnost treba ulagati, od nabave i očuvanja divljači do organizacije lova za strane turiste, istaknuto je na današnjoj godišnjoj skupštini lovačkog društva "Sveti Hubert" u Križevcima koje okuplja oko 500 lovaca iz 13 udruga u križevačkom kraju. L

Zahvaljujući novim zakonskim propisima, rečeno je, udrugama je omogućeno da se bave lovnim turizmom.

Križevačko društvo namjerava već ove jeseni stranim lovcima ponuditi fazane, srndače i divlje svinje, no morat će uoči sezone kupiti odrasle fazane. Zbog toga ne računa na zaradu od turizma, osim što kani privući nekadašnje goste koji su proteklih godina otišli loviti u susjedne zemlje.

Za ozbiljnije pokretanje lovnog turizma, kazano je, udrugama nedostaje novac za obnovu fonda divljači u lovištima i njihovu zaštitu. S obzirom na to da ove godine još nisu dobile povrat dijela novca iz županijskog proračuna od lovozakupnina, radi ulaganja u razvoj lovstva, kasni se s pripremama za ovogodišnju sezonu.

Zato se na veći dolazak stranih lovaca može računati tek na godinu, ističe Milan Podhraški, predsjednik Saveza lovačkih društava u Koprivničko-križevačkoj županiji.

(Hina) xon ydd

Pročitajte više