Kršćanska koalicija: Nemojte dozvoliti da vas razočaranje i nedostatak opcija spriječe u glasanju

Foto: Hina

HRVATSKA kršćanska koalicija pozvala je u utorak građane da iskažu svoju odgovornost i brigu za dobrobit društva te izađu na parlamentarne izbore i sami odluče o tome tko će ih zastupati i odlučivati o njihovoj sudbini kroz sljedeće četiri godine.

"Svjesni smo kako su mnogi građani razočarani vladajućim strukturama, bez obzira koju opciju one zastupale, te se stoga odlučuju uopće ne izići na izbore. Izborna izlaznost se iz jednog izbornog ciklusa u drugi sve više smanjuje. Iako nam se možda ne pruža savršen izbor kakav bismo željeli, moramo biti svjesni da neglasanjem prepuštamo drugima da odlučuju umjesto nas", navodi u priopćenju Hrvatska kršćanska koalicija.

Temelji demokracije


Nije realno očekivati da ćemo naći savršenu stranku, čovjeka ili politički program, no važno je da se ipak uključimo u proces odlučivanja i odvagnemo sve pozitivno i negativno, kako bismo mogli donijeti racionalnu i mudru odluku, istaknuo je predsjednik Hrvatske kršćanske koalicije Mario Dučić.

Sloboda izbora i pravo glasa jedan je od temelja demokracije i sloboda koju ne smijemo olako shvaćati, posebice uzevši u obzir našu povijest. Kao kršćani, pozivamo vas da odaberete stranku i opciju koja nudi pravednost, poštivanje zakona, borbu protiv korupcije, zalaže se za moralnost, dobro svih; teži za onim što je časno i pošteno te ima promišljen i utemeljen plan gospodarskog rasta. Glasajte za one koji nude konkretna i mudra rješenja za gospodarsku, društvenu i moralnu krizu u kojoj se nalazi naša zemlja, poručuje Dučić.

Hrvatska kršćanska koalicija osnovana je 2008. na poticaj crkava i vjernika reformacijske baštine kako bi ostvarili solidarnost, transparentnost, kvalitetu, potporu i suradnju, kao i zajednički utjecaj na društvenom planu kroz aktivno promicanje kršćanskih načela crkava reformacijske baštine u Hrvatskoj.

Pročitajte više