Kršćanski prosvjed protiv gay-parade u Zagrebu

U POVODU sutrašnje gay-parade kršćani dviju zagrebačkih crkava Evanđeoske crkve cjelovitog evanđelja i Krščanskog centra "Riječ Života" danas su pred zgradom zagrebačkog Gradskog poglavarstva prosvjedovali protiv promicanja homseksualizma kao normalnog i suvremenog oblika života.

Prosvjednici su pozvali zagrebačke vlasti na aktivniju zaštitu društva od nemoralnosti i izopačenosti koja ugrožava temelje društva i obitelji.

S transparentima na kojima je pisalo "Homoseksualnost - grijeh prema čovjeku i Bogu", "Sačuvajmo obitelji od nemoralnosti" i "Izopačena obitelj (s crtežima dvaju muškaraca koji se drže za ruke) strelica "Izopačeno društvo" (s crtežima triju muškaraca s glavama dolje, a nogama gore) kršćani su mirno prosvjedovali dijeleći letke sa stihovima iz Biblije u kojima se poručuje da je homosekualizam grijeh.

"Kao kršćani koji vjeruju u nepromjenjive biblijske standarde morala, ovim mirnim prosvjedom upozoravamo na opasnost od promicanja homoseksualnosti u hrvatskom društvu", stoji u izjavi koju su prosvjednici dijelili građanima koji su dolazili i izlazili iz zgrade Poglavarstva.

U letku se navodi i da prosvjed održavaju pred Poglavarstvom zbog izjava kojima je predstojnik Gradskog ureda za kulturu Vladimir Stojisavljević komentirao prosvjed kršćana protiv homoseksualizma prigodom održavanja Queer festivala.

"Stojisavljević je omalovažavao i vrijeđao stavove evanđeoskih kršćana i drugih kršćanskih vjerskih zajednica, usmjerenih protiv homoseksualnosti", navode prosvjednici, tražeći ispriku pročelnika za kulturu te njegovo javno očitovanje glede financijske potpore takvih, kako kažu, javno nemoralnih manifestacija.

Pročitajte više