Krstičević sad želi "zapadni" avion

Foto: Hina

MINISTAR Damir Krstičević je rekao kako se zalaže za "zapadni" zrakoplov.

Krstičević je trenutno u Münchenu, gdje se održava konferencija o sigurnosti.  Za RTL je rekao kako je glavni tajnik NATO-a pohvalio Hrvatsku za njezin doprinos u okviru NATO saveza. 

"Rekao je da je Hrvatska pouzdan i vjerodostojan partner. Znate da mi već dugi niz godina sudjelujemo u misijama od Afganistana preko misije u Poljskoj, Litvi, u Iraku, a te misije koriste i hrvatskoj vojsci kako bi ona bila još bolja", poručio je ministar.

Želi analizirati proces

Prokomentirao je interpelaciju u saboru zbog fijaska s izraelskim avionima. 

"Mi smo dali odgovore istinom i činjenicama i odbacili smo sve navode oporbe. Jučer sam očekivao od oporbe da osim pokušaja iznošenja neistine da u toj raspravi kažu neko iskustvo, kako oni to vide, taj drugi put za taj proces. Mislim da nam je ta sposobnost strateški važna jer, vidjeli ste jučer, da toga nije bilo i da ništa nismo dobili od oporbe. To je jedan neuspjeh i žao mi je što se oporba nije pripremila iz pozicije kako oni to vide i kako smatraju da se to treba napraviti", rekao je Krstičević i dodao da je Hrvatska izabrala najbolji mogući zrakoplov uz najbolju cijenu.

"Želimo analizirati cijeli proces, želimo vidjeti koje su naučene lekcije, upravo s ciljem da u drugom pokušaju dođemo do kraja da Hrvatska dobije višenamjenski avion koji nam je potreban radi sigurnosti i radi budućnosti", kazao je Krstičević. 

Sad bi zapadni zrakoplov

Ministar je rekao kako se zalaže za "zapadni" zrakoplov. 

"Mislim da je to potrebno Hrvatskoj", rekao je i dodao kako su i u Münchenu već razgovarali s nekim potencijalnim partnerima te kako će o tome nastaviti razgovarati i sutra, s ciljem prikupljanja informacija, da istraže sve moguće opcije. 

"Ja sam ministar, član ove vlade, mislim da timski radimo sjajan posao, vratili smo sjaj hrvatskoj vojsci i dostojanstvo hrvatskom vojniku koje je vlada SDP-a oduzela. Sve što radimo radimo s ciljem jačanja vojske. Imamo dovoljno vremena da angažirano riješimo ovo jako važno pitanje za Hrvatsku", zaključio je.

Pročitajte više