Kruzer s 300 scijentologa u karanteni zbog ospica

Screenshot;: Inside Edition/Youtube

BROD koji je u vlasništvu Scijentološke crkve bio je od ponedjeljka u karanteni na karipskom otoku St. Lucia nakon što je potvrđeno da je jedna članica posade oboljela od ospica. Radi se o kruzeru imena Freewinds čija je matična luka u Curacau. Brod je, navode na stranici Crkve, posebno mjesto za sve članove Scijentološke crkve na kojem se mogu u potpunosti posvetiti sebi i svojim vjerovanjima

Kako javlja NBC News, na brodu je bilo gotovo 300 ljudi.

"Nitko ne smije napustiti brod, ni članovi posade, ni putnici. Nakon interne diskusije i kontaktiranja zdravstvenih agencija, odlučili smo da je najbolje staviti brod u karantenu", rekla je glavna otočka doktorica u videu koji je objavljen u utorak.

CNN je objavio da je brod u četvrtak navečer napustio luku, sudeći prema informacijama s marinetraffic.com.

Kako su objavili liječnici s otoka St. Lucia, u četvrtak je brodski liječnik zatražio 100 doza cjepiva koje im je i omogućeno, i to besplatno jer postoji mogućnost da nije prekasno da cjepivo bude djelotvorno. "Netko tko je bio izložen ospicama, a nikad se nije cijepio, može cjepivo primiti u roku od 72 sata od izloženosti. No ako je već zaražen, tada cjepivo treba izbjegavati", prenosi CNN izjavu jednog liječnika.

"Inkubacijski period traje od 10 do 12 dana pa je tijekom tog razdoblja potreban kontinuirani nadzor svih koji su bili u doticaju sa zaraženima. Trenutno brodski liječnik nadzire članove posade i putnike", stoji u izjavi lokalnih liječnika.

CNN navodi da se obratio Scijentološkoj crkvi za komentar, no nije ga dobio.

Pročitajte više