Krvavi dan na ulicama Kabula: U eksploziji bombe 19 poginulih i 52 ranjena civila

19 CIVILA je ubijeno, a još 52 su teško ranjena u eksploziji bombe u samoubilačkom napadu bombaša u glavnom afganistanskom gradu Kabulu, prenosi britanski BBC.

Prema izjavama lokalnih policijskih čelnika, eksploziv je bio montiran u automobilu koji je bombaš samoubojica dovezao u blizinu NATO-ovog konvoja, odmah pored bloka vladinih i državnih zgrada i afganistanskog parlamenta. Informacija potvrđuje smrt i ranjavanje civila, a o eventualnom stradanju pripadnika NATO-a nema podataka.

Prema izjavama predstavnika afganistanskog Ministarstva unutarnjih poslova, napad na NATO-ov konvoj dogodio se u zapadnom dijelu Kabula, no niti jedna od organizacija za sada nije preuzela odgovornost za napad.

Unatoč jačim mjerama sigurnosti i većem broju kontrolnih točaka i rampi podignutih u Kabulu kako bi se spriječili sve učestaliji napadi talibanskih militanata na grad, broj terorističkih akcija nije smanjen. Najnoviji krvavi napad stiže neposredno prije planirane i ranije najavljene velike vojne akcije ISAF-ovih snaga i trupa afganistanske vojske na jaka talibanska uporišta u provinciji Kandahar.

Pročitajte više