Krvnik obitelji Voschion: Pobio sam ih da se više ne kote

46-GODIŠNJI peterostruki ubojica Damir Vocshion priveden je večeras oko 18 sati u Istražni centar Županijskog suda u Puli, potvrdila je u razgovoru za Index glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić.

Nakon što je njegov iskaz saslušao istražni sudac Svetislav Vujić, određen mu je 48-satni pritvor. Voschionov branitelj po službenoj dužnosti, Mijo Čulić, koji je se s njim večeras našao pred istražnim sucem, kazao je po završetku saslušanja okupljenim novinarima da je njegovu klijentu određen 48-satni ptivor, no nije htio otkriti ništa iz njegova iskaza. Voschion je, naime, pred sucem trebao objasniti što ga je nagnalo na takav stravičan postupak.

> Nije sve likvidirao metkom u glavu, neke je i zatukao; Pogledajte snimku očevida

"Pobio sam cijelu obitelj"

Voschiona, koji se nakon ubojstva predao sam policiji kazavši da je "pobio cijelu obitelj", tereti se za tri ubojstva i dva teška ubojstva. Na naš upit što je točno rekao predavši se policiji, glasnogovornica PU istarske danas je odgovorila kako to radije ne bi komentirala. No, portal Barkun donosi kako je svoj zločin prokomentirao riječima "Pobio sam ih da se više ne kote". Na YouTubeu se večeras pojavila snimka Voschionova privođenja istražnom sucu, koju je objavila pulska Nova TV.

Prema hrvatskom Kaznenom zakonu usmrćivanje djeteta tretira se kao teško ubojstvo. Ubojici prijeti maksimalna kazna zatvora od 40 godina. Voschion, kako je danas objavljeno, nije sve članove obitelji smaknuo metkom u glavu, već su neki umrli od zadobivenih udaraca tvrdim predmetom. Priopćila je to PU istarska, navodeći samo inicijale osumnjičenog.

Nastavlja se istraga o točnim okolnostima okrutnog zločina u kojem je 46-godišnji Voschion hicima iz pištolja i udarcima tupog predmeta usmrtio 70-godišnjeg oca Renata, 40-godišnjeg brata Deana, njegovu suprugu 36-godišnju Natašu, dvomjesečnog Maura i sedmogodišnju Karlu, a očekuju se i rezultati obdukcije. Načelnik Odjela kriminalističke policije PU istarske Dragutin Cestar kazao je danas na izvanrednoj novinskoj konferenciji kako je Voschion vatreno oružje, pištolj kojim je počinio ubojstva, posjedovao ilegalno, te da se podrijetlo oružja još uvijek utvrđuje.

U Puli Dan žalosti zbog obitelji Voschion

U Puli će na dan pogreba obitelji Voschion biti proglašen Dan žalosti. Izrazivši sućut obiteljima stradalih u jučerašnjem stravičnom zločinu, u kojem je 46-godišnji Damir Voschion, u obiteljskoj kući, ubio brata Deana, šogoricu Natašu, njihovo dvoje male djece i oca Renata, predstavnici Grada Vesna Petrović i Fabrizio Radin najavili su kako će Grad pružiti financijsku i psihološku pomoć preostalim članovima obitelji.

Vocshion se, kako donosi portal Barkun, u mladosti bavio boksom, a donedavno je radio kao vatrogasac u Uljaniku. Policiji je od ranije poznat po prijavama zbog prijetnji te remećenja javnog reda i mira. Nataša Voschion radila je kao predavačica prirode, biologije i kemije u privatnoj gimnaziji i osnovnoj školi Juraj Dobrila. Bila je omiljena suradnica i izuzetno angažirana osoba.

Njeni kolege su očekivali da se nakon Nove godine vrati s porodiljnog dopusta, jer se tako dogovorila sa suprugom Deanom koji je radio kao glazbenik i kao vozač u Domu za starije osobe "Vila Marija". Njihova kćer Karla ove je jeseni krenula u prvi razred u Talijansku osnovnu školu.

U razgovoru sa Vladom Sirotićem, županijskim državnim odvjetnikom iz Pule, nismo uspjeli doznati nešto više o jučerašnjim ubojstvima jer, kako nam je rekao Sirotić, Odvjetništvo nema običaj komentirati slučajeve dok nije podnesen istražni zahtjev. U slučaju Damira Voschiona, prve se informacije mogu očekivati nakon isteka 48-satnog pritvora.

R.I.
Foto: Regional Express, Glas Istre, Barkun.hr

Pročitajte više