Kud svijet, tud i Hrvati

IVO AFRIĆ, pomoćnik ministra zdravstva pozvao je Hrvate da ne paničare, ali i Hrvatska je potencijalna meta Iračana pa je potrebno nabaviti cjepivo protiv velikih boginja i to samo za policiju, vojsku, carinu i zdravstvo, objavila je Slobodna Dalmacija.

Radi toga Ministarstvo zdravstva kupuje od Baxtera 200000 doza cjepiva protiv velikih boginja, jer bi toliko bilo potrebno za prvu fazu zaštite od napada.

Budući da Hrvatska svesrdno nudi pomoć Amerikancima, Ministarstvo zdravstva je na oprezu.

A pošto je i Njemačka pojačala mjere opreza, te naručila veliku dozu cjepiva, najbolje je višak u državnom budžetu od milijun eura, koliko će koštati 200000 doza cjepiva, upotrijebiti za zaštitu najvažnijih državnih institucija. Navodno su i Slovenci nabavili doze cjepiva, pa zašto bi mi zaostajali za njima.

Koliko je pouzdan Baxter (sjetite se afere s dijalizatorima), koji jedini proizvodi to cjepivo, svjedoči činjenica da su znanstvenici otkrili da cijepljenje može biti vrlo opasno, te u nekim, ali rijetkim slučajevima može dovesti i do smrti.

Protiv boginja već se cijepio američki predsjednik Bush, a očekuje se cijepljenje američkih vojnika i utjecajnih ljudi.

Što čekaju naši političari, već je krajnje vrijeme da se i oni cijepe.

Antiratni prosvjedi u Hrvatskoj

Hrvatski građani protive se miješanju u sukob, ali ni Vlada nije na čisto je li za ili protiv, budući da svaki dan dobivamo kontradiktorne inforrmacije.

Unatoč tome što se ne zna, je li Vlada za ili protiv, građani će u suboti održati antiratni prosvjed u Zagrebu, Puli, Osijeku, Splitu, Zadru, Vukovaru i Šibeniku.

Potpisivanje peticije, mirovni marševi i antiratni proglasi počet će u 10 sati u Šibeniku, a u 11 sati na glavnim trgovima ostalih hrvatskih gradova, osim u Vukovaru gdje marš započinje u 12 sati od hotela "Dunav".

Pročitajte više