Kujundžić: Radovi na gradnji nove dječje bolnice u Blatu počinju za 2 godine

Foto: Pixsell/Ivo Cagalj

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić je rekao da bi gradnja nove dječje bolnice u Blatu trebala početi za dvije godine.

Uz nju bi se trebala graditi i operacijska dvorana i laboratorij, ali i rodilište, javlja RTL.

"Svi su suglasni da nam je u modelu suvremenih dječjih bolnica potrebito raditi i rodilište, a to onda apsolutno samo po sebi nameće da neka rodilište će preseliti tamo gdje je bolje, a bit će bolje u nacionalnoj dječjoj bolnici", rekao je.

Nije znao reći koje konkretno.

"Mislim da će se to relativno lako iskristalizirati jer normalno da se ide prema dobrome, prema suvremenom, a na kraju konca i broj poroda ako je manji od 500 uvijek je nešto što je upitno koliko ima smisla podržavati", dodao je.

Prometno dostupnije rodilište

Bivši ministar Siniša Varga smatra kako bi za razliku od postojećih lokacija, novo rodilište u Blatu bilo prometno dostupnije.

"Na taj način će se područja grada Zagreba gdje imamo najveću koncentraciju djece, a to su Novi Zagreb i istočni dio grada imati na raspolaganju rodilište koje je cestovno vrlo lako dostupno", kazao je Varga.

Bivši ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj, Zoran Bahtijarević, uvjeren je da bolnica neće biti sagrađena za mandata ove vlade. 

"Bojim se ni za mandata iduće vlade, nego tek kao što sam rekao za 8 do 10 godina, ali hvala Bogu da je došlo do ovoga. Također se nadam razumu i vjerujem da će također donijeti odliku da se ta bolnica sagradi green field, dakle od samoga početka", rekao je.

Pročitajte više