Kupci novog iPhonea ogorčeni: Baterija nikad nije trajala kraće



MNOGI korisnici Appleovog novog "pametnog telefona", iPhonea 4S tuže se na kratko trajanje baterije. Appleovi mobiteli do sada su, između ostalog, bili prepoznatljivi i po "životnom vijeku" baterije, ali s novim se modelom to promijenilo.

Kako javlja USA Today, iPhone 4S troši i do 15 posto baterije na sat, čak i kad se ne koristi aktivno. Prema nekim izvorima, baterija na iPhoneu 4S troši se čak četiri puta brže nego na njegovom prethodniku, iPhoneu 4.

Guardian je prošlog tjedna izvijestio da su Appleovi inženjeri stupili u kontakt s određenim brojem korisnika novog modela iPhonea, te ih zamolili da na svoj mobitel instaliraju datoteku koja će pratiti performanse telefona i pomoći im da dijagnosticiraju problem.

Prema informacijama koje je objavio iFixit, radi se o problemu koji nije hardverske već softverske prirode. Naime, baterija na novom iPhoneu je jača nego na dosadašnjim verzijama. No, uvođene operativnog sustava iOS 5 i integracija bržeg procesora, kao i nekih novih funkcija, doveli su do brže potrošnje energije.

Pročitajte više