Zabranjena mu vožnja po Austriji, on u Hrvatskoj kupio lažnu vozačku i osobnu

Foto: Pixsell/Ivica Galovic

KAKO bi mogao voziti Austrijom, gdje mu je na snazi zabrana, 54-godišnjak je za 800 eura kupio krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu na ime druge osobe u koje su umetnute njegove fotografije, no otkriven je na graničnom prijelazu Slavonski Šamac.

Iz brodsko-posavske policije danas su naveli kako su granični policajci tijekom vikenda kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašli krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu.

Kupio krivotvorenu osobnu i vozačku prije 10 mjeseci za 800 eura

Otvorena je istraga kojom je utvrđeno da je osumnjičeni prije desetak mjeseci za 800 eura kupio krivotvorene spomenute dokumente koji su izdani na ime i prezime druge osobe, no u njih je umetnuta njegova fotografija.

Otkriveno je i da je te krivotvorene dokumente kupio kako bi se njima koristio u Austriji, gdje je protiv njega na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Protiv 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.

Kako propisuje Kazneni zakon, kaznom zatvora do tri godine kaznit će se onaj tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava ili tko takvu ispravu nabavi radi uporabe ili je uporabi kao pravu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više