Otvara se ključna cesta za prilaz centru Pule

Foto: Grad Pula

Tršćanska ulica u Puli, ključna prometnica za prilaz središtu Pule koja je od listopada zatvorena zbog radova, danas se otvara za sav promet.

Obnovom prometnice uz rekonstrukciju instalacija, podignuta je razina sigurnosti prometovanja.

Radovi su obuhvatili obnovu kolničke konstrukcije uz korekciju horizontalnih i vertikalnih elemenata ceste, uređenje nogostupa uz cestu, obnovu prometne signalizacije i opreme, sanaciju postojećeg sustava oborinske odvodnje, sanaciju i izmještanje fekalne kanalizacije, sanaciju i izmještanje plinske instalacije, obnovu elektroenergetske instalacije, izgradnju nove javne rasvjete te rekonstrukciju vodovodne mreže.

"Sedam kilometara raznih instalacija je ispod ceste i to je jedan od realiziranih planova koje smo spominjali na početku mandata, kada smo najavljivali da će svi ulazi u grad biti sređeni. Grad je sudjelovao u ovom projektu s rasvjetom, a pulski Vodovod sa svojim djelom, dok su Hrvatske ceste nosile glavninu projekta", rekao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Zajedno s čelnicima Hrvatskih cesta on je obišao obnovljenu prometnicu i izrazio zadovoljstvo što tijekom radova nijedno stablo nije srušeno. Zahvalio je na strpljenju stanovnicima dijela grada u kojemu su radovi izvođeni.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo je da je ova investicija jako važna zbog dobre uzajamne suradnje, koja je dokazala da se u kratkom roku mogu urediti značajne prometnice u samom gradu.

"Sve instalacije su promijenjene, svako je stablo sačuvano i projekt je završen u roku. Bilo nam je važno gradilište zatvoriti prije turističke sezone, kao uglavnom i sva gradilišta u Istri. Udio Hrvatskih cesta u ovu investiciju iznosi 1,7 milijun eura, a zajedno s našim sufinancijerima, negdje oko 2,7 milijuna eura", istaknuo je Škorić.

Unatoč prvotnom planu da radovi u Tršćanskoj ulici, ključnoj cesti za prilaz centru Pule, završe sredinom ožujka, rok je u ožujku produžen do 26. travnja. Tada su iz Hrvatskih cesta prolongirali završetak radova na temelju zahtjeva izvođača.

Pročitajte više