Kuščević o kući koja nije u katastru: "Nimalo mi nije neugodno"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PRIJE sjednice vlade ministar uprave Lovro Kuščević obratio se novinarima koji su ga pitali o vili koju 11 godina nije upisao u katastar na Braču.

Riječ je o prekršaju za koji je predviđena kazna od 3000 do 6000 kuna.

Kuščević je potvrdio da 11 godina nije proveo kuću u katastar, i to zanimljivim objašnjenjem.

"Zaista sam to propustio. Tko će to pratiti. Bogu hvala, imam puno nekretnina. Zahvaljujući vama podnio sam zahtjev", rekao je ministar Lovro Kuščević novinarima jučer.

Nije mu neugodno

Danas je, pak, rekao kako mu nimalo nije neugodno.

"Nimalo mi nije neugodno", kazao je Kuščević na upit novinara, javlja N1.

"Sva moja imovina je uredno i transparentno navedena od prvog dana, za sve nekretnine imam građevinsku dozvolu i sve je po PS-u.

To što sam zaboravio zatražiti kod katastra upis da se evidentira kuća koja se vidi iz satelita, koju nitko ne skriva. Ne radi se o vili nego u kući i u njoj živim. Kako je moja supruga nezaposlena i nije uhljebljena, ona se ljeti iseljava kako bi ostvarila dodatni prihod. 

Tu nekretninu posjedujem od 2004. i zaboravio sam je evidentirati u katastru i taj zahtjev sam podnio čim ste me vi novinari upozorili i to će biti evidentirano", izjavio je ministar Kuščević.

Na pitanje je li mu neugodno odgovara: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju."

Na konstataciju da je bio ministar graditeljstva i otvarao katastar te pitanje kakvu poruku šalje kaže: "Šaljemo poruku da svi investitori moraju graditi kao ja, ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu i onda zatražiti upis u katastar. Ja sam to zaboravio napraviti i sada sam pokrenuo postupak."

Pročitajte više