Kutinska zviždačica: Ne mogu reći da se isplatilo

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

USKOK već tjednima ima pune ruke posla s češljanjem gradske vlasti Kutine nakon što je objavljena snimka u kojoj gradonačelnik Kutine Zlatko Babić od direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile traži da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća.

Ona je to učinila i na kraju sve prijavila Odvjetništvu. A epilog je da je kutinski gradonačelnik napustio HDZ. Njegov koalicijski partner, čiji sin je već zaposlen u Eko Moslavini, dobio je mjesto u Nadzornom odboru jednog komunalnog poduzeća.  

O svemu je javno progovorila Adrijana Cvrtila, a za Dnevnik Nove TV kazala je da je položaj zviždača nezavidan.

"Teško je reći da se isplatilo, ali mogu reći da je položaj ljudi koji prijavljuju nepravilnosti u Hrvatskoj jako težak", kaže i otkriva da je pod pritiscima zaposlila desetak ljudi.

"Na snimanje sam se odlučila jer sam ukazivala na nepravilnosti i u stranačkom ogranku. Ništa se nije događalo, sklanjali su pogled i govorili da su izbori blizu, da se tako mora raditi i da skrenem pogled", tvrdi. Kaže da joj se prijetilo otkazom i govorilo da više nigdje u Hrvatskoj neće pronaći posao.

Kada je riječ o sigurnosti zviždača u Hrvatskoj, Cvrtila kaže da Zakon o prijavljivanju unutarnjih i vanjskih nepravilnosti ''ne štiti osobe koje prijavljuju nezakonitosti, nego ih ušutkava''.

Pročitajte više