Labinskog monstruma Dragana Junga Ustavni sud oslobodio zbog greške sutkinje

USTAVNI sud usvojio je tužbu 28-godišnjeg Dragana Junga te ukinuo presude Županijskog suda u Puli i Vrhovnog suda po kojima je proglašen krivim za ubojstvo 77-godišnje Marije Knapić.

Podsjetimo, Jung je za ubojstvo Knapićeve 2001. godine, četiri godine kasnije dobio kaznu od 15 godina zatvora koju mu je Vrhovni sud kasnije smanjio za dvije godine. Jung, tada još srednjoškolac, nesretnu je staricu izmasakrirao u Labinu.

Suđenje vraćeno na početak

Jung je uhićen tek kada je u veljači 2005. godine u Zagrebu, zajedno sa svojim prijateljem Massimom Kršuljom iz Rapca, ubio prijatelja Antu Vukelića. U ustavnoj tužbi se Jung pozivao na činjenicu da na Županijskom sudu u Puli nije imao pravično suđenje. To je temeljio na činjenici da mu je sudila Marija Budimir čiji je suprug Vlado Sirotić bio nazočan istražnim radnjama, u obavljanju očevida i ispitivanju optuženika.

To je potvrdio Vrhovni sud, ali je dodao i kako se Jung na to morao pozvati tijekom glavne rasprave. Zato što tužitelj to nije učinio, Vrhovni sud mu je potvrdio presudu. No, Ustavni sud je u presudi zaključio kako je sutkinja znala, ili je morala znati, za aktivno sudjelovanje njezinog supruga u istražnim radnjama. Zbog toga je Ustavni sud odlučio da Jung nije imao pravično suđenje te poništio obje presude. Sada se to suđenje vraća na početak. Zbog ubojstva svoga prijatelja Ante Vukelića, Jung je osuđen na 30 godina zatvora. Tu presudu je Vrhovni sud potvrdio u rujnu 2008. godine.

Pročitajte više